Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 liter vand = 1 kilo
#1
Sådan har jeg altid troet regnet med at det er.

Men det kommer vel an på hvilken temperatur vandet har ?

ved hvilken temperatur gælder reglen ?

VH Søren

Big Green for ever
Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Svar
#2
Det er ved 4 grader, som jeg husker det

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Svar
#3
Mener også at det gælder for mælk. Synes at kunne huske lidt fra fysik timerne i skolen...[:0]

" Lange tunge kugler "

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
[Image: trijicon.png]
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren
 



Svar
#4
Happy Nanoq har helt ret det er ved 4 grader celsius, stiger temperaturen falder vægtfylden og kommer den under er det det samme.
Alt andet man normalt opgiver vægfylden/vægt på er ved 20 grader c.
Angående vand så begynder det først at ændre sig en del efter ca + 80 grader eller ved 0 eller derunder når det går på isform, når man ikke lige skal se det meget nøje.

Jeg har da helt nøgagtige date på det i mine maskinmester bøger hvis det har interesse.

Mvh. Rimfire Hunter
Svar
#5
Hvis vi skal gå i detaljerne, så gælder det i øvrigt kun helt rent vand - enhver 'forurening' af vandet vil naturligvis ændre vægtfylden(medmindre det man forurener med har samme vægtfylde naturligvis :-) )

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
-----------------------------------------------------------
Jeg vil bekæmpe din mening, men dø for din ret til at have den
Svar
#6
Citat:quote:

Originally posted by Rimfire Hunter

Happy Nanoq har helt ret det er ved 4 grader celsius, stiger temperaturen falder vægtfylden og kommer den under er det det samme.
Alt andet man normalt opgiver vægfylden/vægt på er ved 20 grader c.
Angående vand så begynder det først at ændre sig en del efter ca + 80 grader eller ved 0 eller derunder når det går på isform, når man ikke lige skal se det meget nøje.

Jeg har da helt nøgagtige date på det i mine maskinmester bøger hvis det har interesse.

Mvh. Rimfire Hunter



Så blev jeg rigtigt nysgerrig. har du en tabel eller graf ?

VH Søren

Big Green for ever
Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Svar
#7
Temp.oC Densitet kg x m-3
0 9,998,425
1 9,999,015
2 9,999,429
3 9,999,672
4 9,999,750
5 9,999,668
6 9,999,432
7 9,999,045
8 9,998,512
9 9,997,838
10 9,997,026
11 9,996,081
12 9,995,004
13 9,993,801
14 9,992,474
15 9,991,026
16 9,989,460
17 9,987,779
18 9,985,986
19 9,984,082
20 9,982,071
21 9,979,955
22 9,977,735
23 9,975,415
24 9,972,995
25 9,970,479
26 9,967,867
27 9,965,162
28 9,962,365
29 9,959,478
30 9,956,502
35 9,940,349
40 9,922,187
45 9,902,162
50 9,880,393
55 9,856,982
60 9,832,018
65 9,805,578
70 9,777,726
75 9,748,519
80 9,718,007
85 9,686,232
90 9,653,230
95 9,619,033
100 9,583,665

Tabellen er ved ambient tryk eller 1 atm eller 14,5 psi og vand = destileret vand.

Altså ved 4 Deg C har vand den største densitet ca. 0,999975 gram/cc.

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Svar
#8
Hej først til Kenenth.
Ja man snakker om helt ren vand alstå uden salt som normalt findes i drikkevand, samt andet som man kalder urenheder.
Kommer man tilpas meget salt i vandet, kan man fint have et glas stående i fryseren uden at det fryser, men stadig er flydende, prøv det eventuelt. Vand ændrer sig meget afhængig af indhold af salt, og der med også vægtfylde.

Til Søren.
Jeg har tabeller men ved ikke lige helt hvordan jeg får dem ind på siden her, men Thorlak har sendt lidt om det og jeg håber det er ok for dig ellers sig til så må jeg finde en løsning på at få det ind her i debatten.

Mvh til jer

Rimfire Hunter
Svar
#9
Har jeg forstået det korrekt vægten af en liter vand er størst ved 4 grader celsius ?

Hvad med under o grader ?

VH Søren

Big Green for ever
Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Svar
#10
Is har en mindre massefylde end vand, fordi vand udvider sig, når det fryser til is. Isbjerge flyder med 1/10 af toppen over vandet og putter man f.eks. en isterning ned i et glas vand, vil man iagttage, at isterningen flyder i vandoverfladen. Det skyldes forskellen i massefylde mellem is og vand.

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Svar
#11
Citat:quote:

Originally posted by THORLAK

Is har en mindre massefylde end vand, fordi vand udvider sig, når det fryser til is. Isbjerge flyder med 1/10 af toppen over vandet og putter man f.eks. en isterning ned i et glas vand, vil man iagttage, at isterningen flyder i vandoverfladen. Det skyldes forskellen i massefylde mellem is og vand.

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!



Det er jeg med på, men bliver isbjerget større hvis temperaturen falder yderligere ?

VH Søren

Big Green for ever
Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Svar
#12
Citat:quote:

Originally posted by 308 komp

Citat:quote:

Originally posted by THORLAK

Is har en mindre massefylde end vand, fordi vand udvider sig, når det fryser til is. Isbjerge flyder med 1/10 af toppen over vandet og putter man f.eks. en isterning ned i et glas vand, vil man iagttage, at isterningen flyder i vandoverfladen. Det skyldes forskellen i massefylde mellem is og vand.

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!



Det er jeg med på, men bliver isbjerget større hvis temperaturen falder yderligere ?

VH Søren

Big Green for ever



Ja, det gør de da, for det fryser mere vand fast på dem.........[Wink]

--
00
--
(o)(o)
Tin Tin er racist - han siger NEGER
Svar
#13
nu bliver jeg nødt til at spørge: kære Søren, hva hulen vil du bruge vands vægt v forskellige temperaturer til ??? [Big Grin][Big Grin]

mvh
Strom, naturgænger
mvh
Strom, naturgænger
Svar
#14
Citat:quote:

Originally posted by STROM

nu bliver jeg nødt til at spørge: kære Søren, hva hulen vil du bruge vands vægt v forskellige temperaturer til ??? [Big Grin][Big Grin]

mvh
Strom, naturgænger



Kun så jeg ved det hvis jeg engang får spørgsmålet i Bezzer wisser.

Nej sønnen han fået ny Naturteknik bog og lærer. Jeg blev nysgerrig.

VH Søren

Big Green for ever
Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Svar
#15
@ 308 komp
jeg er også selv "samler" af unødvendig viden . så her kommer så næste spørgsmål i kategorien vand . når man tager og fryser en flaske vand og der efter tør den op , kan man se nogle små "nullermænd" svømme rundt , hvad er det ? og hvor kommer de fra ?
jeg er med på at det må være resultatet af en kemisk proses , men hvorfor opløses de ikke bare igen , de var jo opløste før frysningen .
muligvis et dumt spørgsmål , eller bare svært at svare på .[Big Grin]
Mvh LWL
Svar
#16
... "nullermændene" i vandet er meget tynde flager af kalk og naturlige mikrosopiske urenheder, der er udfældet mellem de enkelte iskrystaller, som "skubber" urenhederne og kalken ud, efterhånden som de vokser... sjovt nok starter krystallerne også deres vækst på en urenhed.
Prøv at fryse destilleret og filtreret vand ... [Big Grin]

Jeg skal prøve om jeg kan grave fasediagrammet for vand ud af mine noter fra min tid som geologi-studerende...
Så vidt jeg husker sker der nogle spøjse ting når kombinationen af tryk og temperatur er ekstreme...

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
"Når to deler et ansvar, så er der to procent til hver"
Svar
#17
@308. Ser den nye lærer godt ud???
Svar
#18
Vand koger også ved forskellige temperaturer afhængigt af trykket. Det har ikke kun teoretisk betydning, f.eks. tager det længere tid at koge et blødkogt æg hvis du er på skiferie i en højtliggende bjergby. Det kan blive noget værre smat [:I].

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Svar
#19
Citat:quote:

Originally posted by rekylling

@308. Ser den nye lærer godt ud???



Vides ikke med sikkerhed, men jeg kan måske sende et billede af ham til dig.[Wink]

VH Søren

Big Green for ever
Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Svar
#20
Ujensen har da noget ret i det han skriver, men vil sige man skal noget højt op før det påvirker kogning af eks. æg.
Vand koger ved 100 grader ved 1020 millibar, det kan kalder normalt atmosfære tryk. Man kan fint få vand til at koge ved 30 grader hvis man sænker trykket, men der skal en betydelig sænkning til. Det bruger man blandt andet på skibe til at lave saltholdigt havvand om til ferskvand, som bruges om bor på skibe til madlavning drikkevand mm. Så det er en kendt proces.
Og som Ujensen skriver kan det være svært at koge æg ved en lavere atmosfære tryk, men ikke lige ved at kravle op i selv de højeste bjerge i Norge.
Håber i forstår hvad jeg lige mener ellers uddyber jeg gerne.

Mvh Rimfire Hunter
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 2 gæst(er)