Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvor var det lige det var???
#10
Citat:quote:

Originally posted by M@X

Det er præcis hvad slagteren gjorde straks efter jeg havde skudt dem.

--
mvh M@X.
DRALF - opfinder af den
originale -

[Image: wardwarf-1.jpg]


Ja - det er vigtigt at blodet kommer ud, for ellers bliver det enten som sålelæder, eller også kommer det ved modning (i vaccum) til at lugte af en gammel sur ost og er totalt uspiseligt - feber-kød kalder man det - og ses også hvis dyrerne har været meget udmattede ved slagtning eller har haft feber/syge.

Fysiologisk sker der det at musklerne ved sygdom/udmattelse har opbrugt deres glycogen-depoter (energidepoter). Dette glycogen ville ellers indenfor 12-18 timer efter slagtning blive omdannet til mælkesyre, som i sig selv vil sænke pH-værdien i kødet.

PH-værdien skal efter 12-18 timer ligge på ca. 5,8, og ligger på 6,7 ved stærkt udmattede dyr, og syge dyr. Dårligt afblødte dyr ligger den ikke helt så højt, men alligevel nok til at kødet bliver dårligt/har dårlig holdbarhed.

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......
Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
Svar


Beskeder i denne tråd
Hvor var det lige det var??? - af Otterup - 19-11-2008, 12:24 AM
Hvor var det lige det var??? - af Great Dane - 19-11-2008, 12:28 AM
Hvor var det lige det var??? - af STROM - 19-11-2008, 12:36 AM
Hvor var det lige det var??? - af ULG - 19-11-2008, 01:03 AM
Hvor var det lige det var??? - af M@X 2.0 - 19-11-2008, 01:13 AM
Hvor var det lige det var??? - af Asbjoern - 19-11-2008, 01:22 AM
Hvor var det lige det var??? - af M@X 2.0 - 19-11-2008, 01:24 AM
Hvor var det lige det var??? - af Asbjoern - 19-11-2008, 01:35 AM
Hvor var det lige det var??? - af Sako - 19-11-2008, 11:31 AM
Hvor var det lige det var??? - af Asbjoern - 19-11-2008, 06:23 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 3 gæst(er)