Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opskrift til Weberen
#1
Dådyrsteg
Man tager:
Køllesteg 800-1000 g fra udbenet kølle

Marinade:
1,5 dl olivenolie
2 fed presset hvidløg
4-6 knuste enebær
1 tsk Knoor Aromat
lidt salt og peber

Hæld marinaden i en plastpose,kom
derefter stegen i og lad den ligge
i køleskabet i et døgns tid.

Tænd op i grillen, inddirekte varme
åbn den første øl
Brun stegen, oven på kullene,
læg den derefter i midten i ca.
50 min - 1 time

Lad den hvile en øl tid.

Server den med bagt eller hasselbagt
kartoffel, Bearnaise eller Jensens
Whiskey souce, frisk salat og en god
rødvin efter eget valg[Big Grin] Moms

Per T Nielsen

"7mm SAUM--one shot-one kill"
Per Tolstrup Nielsen  
Svar
#2
Så kan jeg da supplere med en opskrift på nem whiskey sauce...

1. Brun 2 fed hvidløg i en gryde i smør.
2. tilsæt en halv flaske "Barbecue sauce" af mærket Kraft.
3. Hæld en skæt whiskey i
4. tilsæt tørret rosmarin
5. tilsæt 1½-2½ dl piskefløde

Hvis saucen synes for tynd, jævnes med en skeful maizena oprørt i ½ kop vand, indtil konsistensen passer.

voila... næsten ligesom Jensens Whiskeysauce..

.....nu også ejer af en 9,3x62 :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Svar
#3
Denne kaldes af børnene her i huset for "Fars Julesovs":

1/2 kop (stor kop) whisky koges ned til det halve eller mindre.

Tilsæt 5-7 spiseskeer Wostershire Sauce (Orkestersovs).

Tilsæt en 1/2 kop tomatketchup.

Tilsæt viltfond (eller i mangel af bedre to okse-bullionterninger).

Tilsæt 1/2 liter piskefløde og en skefuld honing/sirup/sukker.

Lad det simre.

Tilsæt en hel del friskkværnet peber og smag til med salt.

Farven kan efter ønske justeres med kulør (uden salt)

[center][Image: topl.jpg][Image: eye-10.gif][Image: topr.jpg][/center][center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.


Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
Svar
#4
WHISKYSOVS.....aaahhh en virkelig god undskyldning for selv at forlyste sig med den herlige gyldne væske,hvis nu konen spørger hvad det nu skal gøre godt for.
Jeg lære da også noget hele tiden......juhuuuu...

Buffalo
Svar
#5
Citat:quote:

Originally posted by Høgh

Denne kaldes af børnene her i huset for "Fars Julesovs":

1/2 kop (stor kop) whisky koges ned til det halve eller mindre. (Et andet 1/2 kop whisky for mig,eller måske tre eller fire fuld kopper af whisky for mig.)[Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Tilsæt 5-7 spiseskeer Wostershire Sauce (Orkestersovs).

Tilsæt en 1/2 kop tomatketchup.

Tilsæt viltfond (eller i mangel af bedre to okse-bullionterninger).

Tilsæt 1/2 liter piskefløde og en skefuld honing/sirup/sukker.

Lad det simre.

Tilsæt en hel del friskkværnet peber og smag til med salt.

Farven kan efter ønske justeres med kulør (uden salt)



http://www.andersencharters.com
Soldt all my guns...I'm entering priesthood..:-))
Svar
#6
You got the point!

[center][Image: topl.jpg][Image: eye-10.gif][Image: topr.jpg][/center][center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.


Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
Svar
#7
Der kommer også lige en opskrift på en himmelsk portvinssovs.

Ingredienser:

1 fl. portvin - gerne en billig model
1 bk champignon
4 stk okseboullion terninger
1/2 l. piskefløde
kulør

Rens champignonerne og halver dem
kom dem i gryden og tilsæt portvin og boullionterninger.

kog dette til portvinen er kogt ind til 1/4 del
Tilsæt piskefløden og lad dette koge op under svag varme.
Tilsæt kulør efter behov

ADVARSEL.

Denne sovs er stærk vanedannende.

Knæk og bræk

Roslev
Svar
#8
Bare for at være vanskelig.

Kunne der ikke oprettes én tråd om opskrifter, én tråd om sovser, én om marinader o.s.v., så der var en mulighed for at gå ind og finde en opskrift, hvis man nu lige ville score nogle point overfor fruen inden sæsonen - uden at det var nødvendigt at gennemlæse ALLE indlæggene.
mvh
Korthår
Svar
#9
Rigtig god idé [Big Grin]

mvh Eske.

Tächnischer woodsnitter. dr. prof Holz
mvh Eske.

Tächnischer woodsnitter. dr. prof Holzkopf
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)