Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fodrer man dåvildt ?
#21
Citat:quote:

Originally posted by barebow

Det dåvildt der er i nærheden og af og til ovre hos mig, er en meget sund bestand. Jeg fik at vide af dem der ejer skoven at det vil være hensigtsmæssig hvis jeg kan gøre lidt for at tynde ud i flokken, da der åbenbart ikke bliver "reguleret" nok og antallet af dåvildt så nu er ved at være et problem.

Kan du så ikke bare fålov til at skyde dem i skoven? - hvis nu skovejer synes dådyrene er et problem og dyrene faktisk befinder sig i skoven.
Svar
#22
Citat:quote:

Originally posted by barebow

Godt så.

Jeg har fået tilladelse af ejeren af grunden til at lave en roekule hvis jeg vil det, men har lavet en hel del research på en helt anden taktik, som jeg så ikke ved om er "legal" eller betragtes som moralsk forkert.

I USA og andre lande er der rigtig mange der bruger lokkemidler i form af duftstoffer såsom majskoncentrat. I min verden må det sidestilles med et bukkekald. Begge dele går jo ud på at tiltrække vildtet og da der ikke finder udfodring sted, men at man jo nærmere tar røven på vildtet fordi de tror der er noget ligesom med et kald, stokke eller diverse andre metoder, så synes jeg da at det kan være en semi respektfuld løsning.

Alternativet er som jeg har nævnt tidligere, blot at væbne mig med tålmodighed [Smile]

Remington SPS 700 Buckmaster cal. 300 winmag



I bekendtgørelsen om jagtmåder og redskaber står følgende - som man ikke må:

Kapitel 5

Jagtmetoder, hjælpemidler og lokkemidler

§ 10. På fiskeriterritoriet og ferske vande må der ikke jages kronvildt, dåvildt, sikavildt, råvildt, harer, mufloner og vildsvin.

§ 11. Til jagt må der ikke anvendes
1) mynder eller hunde af mynderacen,
2) båndoptagere,
3) elektronisk udstyr til lokalisering af vildtet, herunder varmesøgende apparater og apparater med elektronisk billedforstærkning, eller
4) kunstigt lys, spejle og andre indretninger til belysning af målet.


Duftstoffer er ikke nævnt - så jeg tror du er inden for lovens rammer, hvis du bruger duftstoffer.

.....nu certificeret indianer...med license to kill... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Svar
#23
Skoven er nogo da der traditionsmæssigt kun udlejes jagt på brunsthjorte i den del af skoven og jeg har forespurgt til om jagten kunne lejes udover brunsthjorte sæson, men der holdes fast i gamle traditioner og sådan er det bare. At de så ikke nødvendigvis har tid nok til at regulere bestanden selv er der så ikke noget at gøre ved. De kommer jo også ind til mig, men deres adfærdsmønster gør at det er på tidspunkter hvor de ikke må afskydes. Der er masser af fod på min eng fra både dåvildt og råvildt.

Remington SPS 700 Buckmaster cal. 300 winmag
Marlin XT-17 17HMR gamo 6-24x50 mildot (til krager)
Remington 700 cal. 308 Meopta R-1 3-12x56
Svar
#24
Jag tror inte mycket på det här med olika amerikanska hjälp medel. Även det är nog olagligt om det används till att locka vilt över gränsen. Om jag uppfattat dansk jaktlag rätt är det precis som i sverige det är olagligt att locka in vilt från annans mark och sen skjuta det.
Vilka jakttider har du på dovvilt ? Normalt skulle jag rekomendera dig att jaga tidigt eller sent på säsongen då dom går längre bort från brunstplatserna. Jag tror5 du har bäst resultat med tålmodighet för eller senare kommer dom.
Svar
#25
Citat:quote:

Originally posted by Claus Petersen

Citat:quote:

Originally posted by headhunt

@barebow

Du skal slet og ret ikke spørge herinde om hvad "Du" må og ikke må på fodring siden.
Tager du din bil og køre en bette Søndags tur Vil du opleve at rigtig mange steder har Jægerne fået overtalt
Bonden eller anden instans til at lade forskellige sorter i forskellige størrelser stå
urørt på deres jagtareal. Foeks. i det jydske ser du i stor stil stadigvæk Majs stå i klynger
Og lur mig om det ikke er pga. foder

Folk tager afstand fra det lige indtil man kommer ud på deres areal og kan stå og beskue optil flere foder maskiner.


[:0] Tror du også på nisser?[8D] At en landmand skulle lade noget stå for vildtets skyld er vel ligeså sjældent som snevejr i august.

Det er rigtigt, at der står rigtig meget uhøstet - både majs, hvede og andre afgrøder. Det skyldes det våde efterår og intet andet - der har ikke kunnet køres på markerne.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"


Har du aldrig overvejet at din holdning til landmænd, medfører at de landmænd som reelt gør meget for vildtet, ikke gider invitere dig. Dermed er det måske årsagen til at du får udbygget denne stereotype holdning til landbrug.
Der hvor jeg nasser mig ind på jagtinvitationer er der en gruppe lokale landmænd, som vel ejer ca 50% af landbrugsjorden i et område på et par tusinde Ha.
Samtlige har en pæn portion naturperler, hvor det er en udsøgt fornøjelse at komme på jagt.
Samtlige har uvanen med ikke at pløje de små hjørner og kanter, samtidigt med at de både fodre lidt udenfor jagtsæsonen, og ofte efterlader uhøstede korn og majshjørner.

Min personlige mening er at det kan virke lidt anstrengende nåe en flok byboende søndags suppejægere[Wink] fremlægger ret stereotype fordomme med generaliseringer om grupper som nok er dem der trækker det største læs
Svar
#26
Jeg er landmandssøn, bor på landet, har i 25 år levet af at handle med -og arbejde for landmænd og jeg får mine stereotype holdninger udbygget dagligt[Wink]

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
CP

Trump - makes America a joke. 

.17 HMR - .22 LR - .223 - 6mm.PPC - .243 - .260 - 6,5x55 - 7x57R - .308 -.300 WM -  8x57 - 8x57R - .338LM
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Svar
#27
Tja det gælder altså begge veje, det der med stereotype holdninger der bliver udbyttet dagligt. Eneste forskel er at landmanden stadig har god jagt at gå på.
Svar
#28
Tja.. min holdning er nok at det er lidt 50/50.

For det første, så er der mange landmænd som faktisk holder af at se vildtet på deres arealer, uden nødvendigvis at ville nedskyde det. En del af dem har vildtagre til vildtet for at sikre at de får lidt hjælp til at bestanden er i god stand.

For det andet, så er der jo også det i det at en del landmænd jo lejer jagten ud på deres arealer, og så er der selvfølgelig et økonomisk aspekt i det at have vildagre da ingen jo gider at leje jagt på områder der ikke er så attraktive mht. bestanden af vildt.

Jeg er som sagt også selv vokset op på landet og har også nu min egen lille bondegård (hvor alt godt nok er lagt ud til hestefolde), men på naboarealerne hos mig bliver der både fodret ud til fasaner og vildt, samt er der en intern aftale om at fordi råvildt bestanden eksempelvis i de seneste par år har været lidt på tilbagegang, så skydes der ikke råvildt på de arealer i år og de kommende 1-2 år. Så det må jo siges at, i al fald her hos os, bliver der faktisk fodret ud, uden at det har noget med hverken kroner eller afskydning at gøre.

Remington SPS 700 Buckmaster cal. 300 winmag
Marlin XT-17 17HMR gamo 6-24x50 mildot (til krager)
Remington 700 cal. 308 Meopta R-1 3-12x56
Svar
#29
Citat:quote:

Originally posted by rekylling

Tja det gælder altså begge veje, det der med stereotype holdninger der bliver udbyttet dagligt. Eneste forskel er at landmanden stadig har god jagt at gå på.



Det kunne være en sjov tanke, at de mange fornuftige landmænd, der i det daglige gør meget for at bevare lidt natur og støtte vildtet, gennemførte en boykot overfor de mange som udtaler sig så negativt omkring deres manglende samfundssind, og miljøbevidsthed. Boykotten kunne jo være at nægte at udleje jagt til, eller at invitere dem der "bagtaler" eller generelt kommer med disse ret stereotype udtalelser.
Så ville der dælme være mange gode invitationer, og jagt at leje til dem der måske sætter sig lidt mere ind i hvordan det foregår til daglig.
Personlig har jeg set meget og prisværdig naturpleje fra mange af mine gode bekendte landmænd.
Jeg er ikke selv landmand, men er så priviligeret at have et bette stykke jord med en sø og mose midt i et område omgivet af herlige naboer, som driver en god og fornuftig form for landbrug, hvor der er plads til meget og hyggeligt jagt.
Det er faktisk tilfældet at disse naboer faktisk gider at fodre ænder i min sø, bare for at få fornøjelsen af at se de sa**ns bæster[Wink] snyde os 2 eller 3 gange om året, ved at svømme ud midt på søen, og lette lodret udenfor skudhold.
Men hvor er det ufatteligt hyggeligt med de uformelle fællesjagter vi afholder blandt de fleste af de lokale.
De nabo bønder der i udgangspunktet ikke var jagtintereseret, har vi næsten uden undtagelse fået syltet ind i vores laster[8D]. Ofte ved hjælp af umanerlig gruppepres, og ret så hyggelige jagtfrokoster
Svar
#30
Må vel næsten være skæbnen. Da jeg skulle skære flæskestegen til juleaften, stank den bare af ornepis[}Smile], hundene kunne nu godt lide den.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
CP

Trump - makes America a joke. 

.17 HMR - .22 LR - .223 - 6mm.PPC - .243 - .260 - 6,5x55 - 7x57R - .308 -.300 WM -  8x57 - 8x57R - .338LM
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Svar
#31
Ej det er uheldigt. Jeg mangler endnu at opleve dette, heldigvis. Er den købt privat eller gennem slagter, supermarked?
Vi fik 2 herregårdsænder, og 2 flæskestege med tilbehør, det er nu dejligt med selvproduceret mad.

Jagtmæssigt så har jeg ikke haft tid til ret meget dette efterår, heller ikke fodringsmæssigt så derfor købte jeg noget fra Korsholm til at blande i kornet til fasanerne. Råvildtet er vilde med det, selv en fuld 60 ltr fodertønde vælter de nemt og skubber spiralen ind for efterfølgende at slikke "hullet". De tønder som ikke har smagsforstærker bliver ikke væltet.

På vores første jagt i år skød vi 6 fasaner, 9 harer og så 12 rådyr, på lidt under 100 ha. Anden og sidste jagt bliver en hanejagt i starten af jan. Det er aftalt at skyde 2 lam og en gammelrå, med riffel. Sommerbukken blev målt op til sølv, og der går en mere på terrænnet i samme størrelse, det kunne være sjovt at skyde en guld hos sig selv. Vi går dog ikke ret meget på jagt om efteråret fordi vi nyder vildtet hverdag.
Sjovt nok så bliver der spist mest korn fra april til juli, i denne vintertid er det mest de olieholdige ukrudtsfrø som fasanerne er vilde med. Ved snedække som sidste vinter kan de kun komme frem til kornet. Mine fodermarker står fint, og især fodermarvkålen er grøn og kraftig, op til en meter i højden. Lucernen har ikke tålt den våde sommer ret godt, da den ikke blev pudset af ved blomstringen. Så der skal sås nye vildtagre til foråret. mine vildtagre ligger i midten af markerne mellem 2 sprøjtespor og uden forbindelse til skel, dette gør at ræven ikke så nemt finder disse. En foderautomat i sådan en stribe giver plads til 1 hane 3-4 høner og en flok agerhøns. Hvis vildtageren er over 100 meter lang så kan man fint placere en tønde i hver ende, eller pr 100 meter. Hver tønde giver foder til en lille flok fasaner som ikke behøver at slås om territoriet med andre haner. Skrubbet giver skjul til de rugende høner og senere masser af insekter til kyllingerne, især når vildtagerne får lov til at udvikle sig fra usprøjtet kulturfodermarker, til markens sammensurium af vigtige olieholdige ukrudtsfrø sker der ting og sager.

Vi vælter os ikke i fasaner, men prøver på at give dem de optimale naturlige forhold at leve under i forhold til en rationel markdrift.

Under jagten er det sjovt at se haner stige op i 30 eller 40 meters højde samtidig med de snor sig forbi jægerne og glider i sikkerhed hos naboen. Eller gammelråen som kommer med fuld fart ud af remisen med 2 lam bag sig. Mens man nyder synet af disse så meldes der også om råvildt til den anden side, og lige pludselig så har vi set 3 eller 4 råer med lam forlade remiserne.

Den langsigtede drøm er en dag at kunne præstere en parade med de 4 vigtige vildtarter, fasan, and, hare og agerhøne på en og samme dag, men desværre så ligger agerhøns jagttid ikke sammen med den optimale jagttid for fasaner, de er først rigtig jagtklare i slutningen af november. Så indtil da nøjes vi med at nyde de brusende agerhøns under haretramp i stub eller efterafgrøderne.

Udfodring af vildt bruger jeg ikke, mens den lange vej er vildtagre og supplerende foder, til at komme gennem vinter og rugetiden. Desværre får jeg ikke gjort nok ved naturens predatorer, de sorte fugle plyndrer nemt rederne og naboernes katte tager også en fugl eller kylling af og til. Desværre. Men sådan er naturen også.
Svar
#32
Købt i Brugsen (tror jeg nok:-)) - gjorde nu ikke så meget, den var bare som suplement til de 2 ænder vi skulle have til 5 mand. Spiser ikke selv flæskesteg ret gerne og slet ikke juleaften.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
CP

Trump - makes America a joke. 

.17 HMR - .22 LR - .223 - 6mm.PPC - .243 - .260 - 6,5x55 - 7x57R - .308 -.300 WM -  8x57 - 8x57R - .338LM
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)